INFORMATION

Η Ιστορια και το σημερα….

Οι Κένταυροι είναι πλάσματα της ελληνικής μυθολογίας, ανθρωπόμορφοι, με ανθρώπινο το άνω τμήμα του κορμού, και ζωικό (αλογίσιο) το κάτω. Ο μύθος τους τοποθετεί στη Θεσσαλία. Γενικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η παρουσία τους ήταν συνδεδεμένη με την βία της εποχής, εκτός ίσως από την περίπτωση του Κένταυρου Χείρωνα.
Ο κένταυρος  Χείρων, είναι μια σημαντική μορφή της ελληνικής μυθολογίας για τη σχέση του με τη διδασκαλία των ηρώων. Υβριδική μορφή, όπως όλοι οι κένταυροι, διακρίνεται από τους υπόλοιπους του είδους του για την προαιώνια σοφία που κατέχει. Παρουσιάζεται σε πολλούς μύθους, με σημαντικότερο αυτόν στον οποίο φέρεται να ήταν δάσκαλος Ηρώων και ειδιαίτερα του Αχιλλέα. Oι τοπικοί θρύλοι αναφέρουν μέχρι σήμερα την ύπαρξη της σπηλιάς του Κένταυρου Χείρωνα λίγο έξω από το χωριό Μηλιές στο Πήλιο.
Έχοντας λοιπόν τον θρύλο στην περιοχή του Βόλου και μετά από αγάπη
στην εκπαίδευση της λειτουργικής  προπόνησης  δημιουργήσαμε το
 2017  C.F.C. (Centarian Fit-Test Competition).

Πάμε τα πράγματα από την αρχή…

Η λέξη Fitness σίγουρα σας είναι γνωστή, αφού είτε την έχετε διαβάσει ή την έχετε ακούσει από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και ενημέρωσης. Όλοι μιλάνε τόσο εύκολα για αυτή την λέξη λες και ο κόσμος όλος θα έπρεπε να γνωρίζει τι ακριβώς σημαίνει.

Η ακριβής μετάφραση για τη λέξη Fitness στα Ελληνικά θα λέγαμε ότι δεν υπάρχει. Μπορεί αρχικά η λέξη να μεταφραστεί σαν ικανότητα ή κατάσταση. Ίσως πολλές φορές έχετε δει την λέξη Fitness να συνοδεύεται από την αγγλική λέξη Physical. Physical Fitness σημαίνει φυσική ικανότητα ή φυσική κατάσταση.

Ο ορισμός του fitness λοιπόν από την εγκυκλοπαίδεια Microsoft Encarta πιστεύουμε ότι δίνει μια εξαιρετικά ακριβή ερμηνεία:
“Είναι η ικανότητα του ανθρώπινου σώματος να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να λειτουργεί με δύναμη, χωρίς υπερβολική κόπωση και με περίσσεια ενέργεια. Αυτό του επιτρέπει να εμπλακεί σε οποιαδήποτε δραστηριότητα κατά την διάρκεια της ημέρας και κάτω από οποιαδήποτε κατάσταση άγχους – πίεσης.”

Η φυσική κατάσταση δεν έχει να κάνει με το να είσαι αδύνατος, να έχεις λεπτή μέση, ή να διαθέτεις μεγάλους μύες. Πρόκειται για έναν συνδυασμό ιδιοτήτων που μας επιτρέπουν να αποδίδουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας στην εκτέλεση φυσικών δραστηριοτήτων έχοντας πάντα την απαιτούμενη ενεργητικότητα.

Η καλή φυσική κατάσταση περιλαμβάνει τις επιδόσεις της καρδιάς, των πνευμόνων και των μυών του σώματος.
Πιο συγκεκριμένα μετράει την καρδιοαναπνευστική μας αντοχή, την μυϊκή μας δύναμη, την μυϊκή μας διάρκεια  την ελαστικότητα μας και την ισορροπία μας.

Ψάχνουμε τον πιο ‘‘πλήρη’’ αθλητή.


Τι θα αντιμετωπίσεις λοιπόν…

Για αρχή τον εαυτό σου.
Σε 2 ημέρες 22 και 23 Ιουνιου.
Σε 2 Ολυμπιακες εγκαταστασεις ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ και Ολυμπιακο Κολυμβητηριο Νεας Ιωνιας Βολου.
Κάθε workout είναι δομημένο έτσι ώστε να σε τεστάρει σε αυτές τις παραμέτρους που αναφέραμε παραπάνω.
Θα χρειαστεί να τρέξεις, να τρέξεις γρήγορα ….
να σηκώσεις κιλά …αρκετές φορές ,
να περάσεις εμπόδια… άλλα από κάτω…άλλα από πάνω ,
να κολυμπήσεις ….να κολυμπήσεις γρήγορα,
να ισορροπήσεις  και μετά όλα μαζί ….
και επειδή όλα έχουν να κάνουν με τον χρόνο στην ζωή μας….
θα πρέπει να είσαι γρήγορος και να  βάλεις τα δυνατά σου  για να το ζήσεις…
και γιατί όχι…
να κερδίσεις τον τίτλο του πιο ‘‘πλήρη’’ αθλητή στην Ελλάδα.!!!

share:
© 2019 cfcvolos | designed by Impact Design Studio | code by Puppets